Pályázat bortermelőknek – Gazdaságvédelmi Akcióterv

bortermelő pályázat
Megosztás itt: facebook

Pályázati lehetőség a HORECA (Hotels, Restaurants, Cafés) szektorban és a borturizmusban érintett bortermelők részére – bortermelő pályázat

A Gazdaságvédelmi Akcióterv részeként kidolgozott Nemzeti Élelmiszergazdasági Válságkezelő Programkeretében a HORECA szektorban és a borturizmusban érintett bortermelők részére nyújtandó támogatás alapján egyszeri, vissza nem térítendő, átmeneti támogatás igényelhető a bortermelést végző vállalkozás részére rendelkezésre álló szabad átmeneti támogatási keretének összegéig.

Az élelmiszeripari vállalkozások –a vállalkozás kapcsolt vállalkozásait is figyelembe véve –vissza nem térítendő támogatásként legfeljebb 800.000 euró mértékű átmeneti támogatást jogosultak igénybe venni.

Támogatási kérelmet csak azon ügyfél (kérelmező) nyújthat be, aki/amely a mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyébintézkedésekhez kapcsolódó eljárás egyes kérdéseiről szóló 2007. évi XVII. törvényben (a továbbiakban: Támogatási törvény) foglalt alábbi nyilvántartásba vételi kötelezettségének eleget tett.

bortermelő pályázat, pályázat bortermelőknek, borász pályázat

A támogatás alapja és mértéke

Az átmeneti támogatás alapja azon támogatható terület nagysága, a) amelyre valamennyi szőlőtermelő beleegyező nyilatkozatot tett arra vonatkozóan, hogy az a támogatás alapjául szolgálhat,

b) amelynek terméséről a szőlőtermelő a 2019/2020. borpiaci évben szüreti jelentést nyújtott be, és

c) amelynek teljes terméséből a kérelmező a 2019/2020. borpiaci évben bort állított elő.

Egy kérelmező legfeljebb harminc hektár támogatható terület után nyújthat be támogatási kérelmet.

Az egy hektár területre jutó átmeneti támogatás összege a kérelmező által a 2018/2019. borpiaci évben HORECA szervezet részére, légi személyszállítást végző személy részére, nemzetközi repülőtér területén működő kiskereskedelmi egység részére, valamint a Magyarország területén kiszerelt, külpiaci HORECA szervezet részére, illetve közvetlenül a fogyasztó részére értékesített borászati termékek mennyiségének és a 2018/2019. borpiaci évben értékesített teljes borászati termék mennyiségének hányadosa 600 000 forinttal szorozva.

A benyújtás módja és határideje

A támogatási kérelem az ügyfélkapus bejelentkezést követően elérhető elektronikus kérelem kitöltő felületen, a Kincstár által erre a célra kialakított elektronikus űrlapon 2020. augusztus 10.00:00:00 és 2020. augusztus 24. 23:59:59 között.

A bortermelő pályázat teljes dokumentációja itt olvasható. A pályázati lehetőséggel kapcsolatban részletes tájékoztatásért forduljon hozzánk bizalommal, illetve böngésszen blogbejegyzéseink között és tájékozódjon az aktuális pályázati hírekről.

Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Korábbi bejegyzéseink