Magyar Falu Program 2021 – Falusi Civil Alap

magyar falu program 2021
Megosztás itt: facebook

A Magyar Falu Program 2021-ben is jó lehetőség a civil szervezetek számára. A tavalyi nagy sikerű program ismétléseként idén újra meghirdette a Miniszterelnökség a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap „civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” című felhívását. A Falusi Civil Alap pályázati felhívásának célja az 5000 fő lakosságszám alatti települések hátrányainak enyhítése, így többek között az alapvető szükségletek kielégítését segítő szolgáltatásokhoz, közszolgáltatásokhoz való hozzájutás biztosítása, illetve olyan fejlesztések megvalósítása, amelyek vonzóvá teszik az ott élők, illetve a letelepedni szándékozók számára ezen településeket.

Magyar Falu Program 2021 – Támogatásra jogosultak köre

Pályázatot nyújthat be az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény 2. § 6. pont b) és c) alpontja szerinti azon egyesület vagy alapítvány

  • amelyet a bíróság 2020. december 31-éig nyilvántartásba vett
  • amely rendelkezik a 2019. vagy 2020. évi lezárt évről szóló, az Országos Bírósági Hivatalnál letétbe helyezett számviteli beszámolóval, és
  • amelynek székhelye olyan magyarországi településen van amelynek – a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartását kezelő központi szerv által az adott település tekintetében 2020. január 1-jén vagy 2021. január 1-jén nyilvántartott – lakosságszáma 5000 fő vagy ez alatti.

Támogatási célterületek, támogatható tevékenységek

A Falusi Civil Alap pályázati felhívásán belül összesen 4 támogatási célterület, kategória került elkülönítésre, amelyek az alábbiak:

magyar falu program falusi civil alap
Kép forrás: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

A támogatandó tevékenységek megvalósítási időszaka: 2021. január 1 – 2022. december 31.

Igényelhető támogatás összege, mértéke

KategóriaAz igényelhető támogatási összeg felső határa
Ingatlanberuházási, felújítási támogatás6 000 000 Ft
Gépjárműbeszerzési támogatás5 000 000 Ft
Eszközbeszerzési támogatás2 000 000 Ft
Programszervezési támogatás2 000 000 Ft

A Falusi Civil Alap pályázata keretében nyújtott támogatáshoz nem szükséges önerő biztosítása, a támogatás 100%-a lehívható előlegként, valamint 100%-os támogatási intenzitású vissza nem térítendő költségvetési támogatás.

magyar falu program 2021
A pályázati kiírás keretén belül ingatlan beruházásra és felújításra lehet a legmagasabb összeget igényelni.

A pályázat benyújtásának határideje, módja

2021. április 7. 8 óra 00 perc – 2021. május 7. 12 óra 00 perc

A pályázatot kizárólag elektronikus úton, a Nemzetpolitikai Informatikai Rendszer (NIR) felületén lehetséges benyújtani.

A Magyar Falu Program 2021 – Falusi Civil Alap pályázati felhívása és kapcsolódó dokumentumai itt találhatók. További információért forduljon hozzánk bizalommal, illetve böngésszen bejegyzéseink között és tájékozódjon az aktuális pályázati hírekről.

Ide kattintva pedig felveheted velünk a kapcsolatot, hogy segítsük a sikeres pályázat benyújtását: KAPCSOLAT

Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Korábbi bejegyzéseink