Városi Civil Alap 2021 – új civil pályázat

varosi civil alap
Megosztás itt: facebook

Új lehetőséggel bővült a civil pályázatok köre, a Nemzeti Együttműködési Alap és Falusi Civil Alap mellé új pályázati forrás érkezik. A Miniszterelnökség meghirdette a Városi Civil Alap civil közösségi tevékenységek és azok végzéséhez szükséges feltételek megteremtése című pályázatát. Az új civil pályázat célja az, hogy hogy az 5000 főt meghaladó lakosságú településeken a civil szervezetek meg tudják valósítani azon célkitűzéseiket, amelyeket a Falusi Civil Alap is támogat.

Támogatásra jogosultak köre a Városi Civil Alap pályázatában

Pályázatot nyújthat be az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény 2. § 6. pont b) és c) alpontja szerinti azon egyesület vagy alapítvány

  • amelyet a bíróság jelen pályázati kiírás megjelenéséig nyilvántartásba vett, és
  • amelynek székhelye a pályázati kiírás megjelenésének időpontjában olyan magyarországi településen van, amelynek – a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartását kezelő központi szerv által az adott település tekintetében 2021. január 1-jén nyilvántartott – lakosságszáma 5000 fő feletti.

Támogatási célterületek és támogatható tevékenységek

Összesen 5 támogatási célterület került elkülönítésre a Városi Civil Alap pályázatán belül, melyek az alábbiak:

Pályázati kiírás kategóriája: VCA-KP-1-2021/1Pályázati kiírás kategóriája: VCA-KP-1-2021/2Pályázati kiírás kategóriája: VCA-KP-1-2021/3Pályázati kiírás kategóriája: VCA-KP-1-2021/4Pályázati kiírás kategóriája: VCA-KP-1-2021/5
Civil szervezetek ingatlanberuházási és felújítási támogatásaCivil szervezetek gépjárműbeszerzési támogatásaCivil szervezetek eszközbeszerzési támogatásaCivil szervezetek programszervezési támogatásaCivil szervezetek kommunikációs tevékenységének támogása
Forrás: Bethlen Gábor Alapkezelő

A támogatandó tevékenységek megvalósítási időszaka: 2021. január 1 – 2022. december 31.

városi civil alap
A támogatásból a kommunikációs stratégiák megvalósítása és médiamegjelenések is megvalósíthatók

Igényelhető támogatás összege és mértéke

KategóriaAz igényelhető támogatási összeg felső határa
Ingatlanberuházási és felújítási támogatás8 000 000 Ft
Gépjárműbeszerzési támogatás5 000 000 Ft
Eszközbeszerzési támogatás4 000 000 Ft
Programszervezési támogatás8 000 000 Ft
Civil szervezetek kommunikációs tevékenységének támogatása15 000 000 Ft
Az igényelhető támogatás összege magasabb a Falusi Civil Alap pályázatához képest

A pályázat keretében nyújtott támogatáshoz nem szükséges önerő biztosítása, a támogatás 100%-a lehívható előlegként, valamint 100%-os támogatási intenzitású vissza nem térítendő költségvetési támogatás.

A pályázat benyújtásának határideje és módja

2021. április 21 – 2021. május 21. 12 óra 00 perc

A támogatási kérelmet kizárólag elektronikus úton, a Nemzetpolitikai Informatikai Rendszer (NIR) felületén lehetséges benyújtani.

A Városi Civil Alap pályázati felhívása itt olvasható. További információért forduljon hozzánk bizalommal, illetve böngésszen bejegyzéseink között és tájékozódjon az aktuális pályázati hírekről.

Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Korábbi bejegyzéseink